18 april 2014

Toch maar eieren voor uw geld kiezen inzake de liquidatiebonus?

Nu er tijdens het Paasweekend toch veel eieren over de toog gaan, moeten u misschien ook eens nadenken of u toch geen eieren voor uw geld moet kiezen inzake de nakende afloop van liquidatieverrichtingen aan 10%?

Het is inmiddels genoegzaam bekend:  tot 30 september 2014 kan u uw vennootschap nog liquideren mits 10% roerende voorheffing te betalen op de liquidatiebonus. Vanaf 1 oktober 2014 wordt die belasting opgetrokken naar 25% wat een verhoging inhoudt van 150%...!

Nu zijn er een aantal politieke partijen die tijdens deze verkiezingscampagne er een punt van maken om deze "pestbelasting" terug te draaien. Met andere woorden: alles zou bij het oude blijven. De verhoging van 10% naar 25% zou niet doorgaan.  Zelfs een partij die deze verhoging eerder mee heeft goedgekeurd voert dit nu in het vaandel.

Grote vraag is natuurlijk welke meerderheden er na de verkiezingen in het Parlement zullen of kunnen gevormd worden en of de verkiezingsbeloften worden gehouden?

Toch maar beter eieren voor uw geld kiezen? In dat geval nadert de datum van 30 september 2014 wel met rasse schreden en dienen uw liquidatieverrichtingen met enige spoed te worden aangevat.

Gerelateerde artikelen