Menu
Site Selector

Z Fiscaal - onze experts aan het woord

Onze specialisten werkten samen met Kanaal Z om onze kennis te delen met ondernemers. Vanaf 5 maart wordt elke maandag een nieuwe interview uitgezonden over verschillende hot topics in de fiscaliteit. U kan de verschillende afleveringen hier herbekijken. 

Bekijk hier alvast de teaser van onze reeks Z-Fiscaal!

Voor meer vragen, contacteer onze adviseurs in jouw buurt.

 

AFLEVERING 1: Stimuli en financiering van startende vennootschappen

Tijdens deze aflevering bespreekt Katrien De Schepper, Tax Specialist bij VGD, de verschillende manieren hoe een startende vennootschap kan genieten van middelen om haar kapitaal te verhogen en ook alle vereisten die nodig zijn voor een correcte financiering. Hierbij wordt ook de meerwaarde van een correct financieel plan duidelijk en komt ook de win-win lening aan bod aangezien deze een uitgelezen kans is voor startende ondernemers om een extra duwtje in de rug te krijgen.

Bekijk de video

 

 

 

AFLEVERING 2: Overdracht van familiale ondernemingen naar de volgende generatie

In deze aflevering van Z Fiscaal bespreekt Hilde Marcou, Legal Specialist bij VGD, het nieuwe erfrecht en de gevolgen die het heeft voor de overdracht van familiale ondernemingen naar de volgende generatie. We gaan dieper in op wat er veranderd is met het nieuwe erfrecht, of het nieuwe erfrecht eerlijker is dan het vroegere en hoe ondernemers het best hun onderneming overdragen naar de volgende generatie.

BEKIJK DE VIDEO

 

 

 

AFLEVERING 3: Hoe onroerend goed uit de vennootschap halen

In vennootschappen zitten heel wat onroerende goederen, zoals een privéwoning. Ondernemers wordt hiervoor een kost in natura aangerekend, het voordeel van alle aard, die vaak zwaar doorweegt op de vennootschap. Hierdoor kiezen veel ondernemers er nu voor om die onroerende goederen uit de vennootschap te halen. David Lornoy, Tax Specialist bij VGD geeft hierover meer uitleg.

BEKIJK DE VIDEO

 

 

 

 

 

AFLEVERING 4: Kwijtschelding van schulden of alternatieven bij ondernemingen in moeilijkheden

Het gebeurt in de beste families: dochters of zonen die schulden hebben bij hun ouders. Dit gebeurt ook in het bedrijfsleven. Binnen verbonden ondernemingen zitten soms zwakke broertjes, bedrijven die het moeilijk hebben. Wat doe je in zo een geval? Kan het moederhuis die schulden zomaar kwijtschelden? David Lornoy, Tax Specialist bij VGD geeft alle antwoorden!

BEKIJK DE VIDEO

 

 

 

 

 

AFLEVERING 5: Aanvullende pensioenen voor zelfstandigen en bedrijfsleiders

Weet u wat een POZ is? Dat is een pensioenovereenkomst voor zelfstandigen. Een nagelnieuw pensioenvehikel waar voornamelijk eenmanszaken en vrije beroepen kunnen van genieten. Frederic Dedeurwaerdere, Vermogensplanner bij VGD legt uit hoe deze in zijn werk gaat en hoe u een optimaal pensioen kan opbouwen!

 

BEKIJK DE VIDEO

 

 

AFLEVERING 6: Voordelen en kosten eigen aan de werkgever

Als werkgever wil je je werknemers betrekken bij het succes van je onderneming en in het zomerakkoord staat de gedroomde maatregel om dat te doen: de winstpremie. Werknemers verdienen een stukje van de winst van het bedrijf en die premie is niet onderworpen aan de gewone sociale zekerheidsbijdrage en belastingen. Delphine Vandamme van VGD houdt de maatregel onder het licht.

BEKIJK DE VIDEO

 

 

AFLEVERING 7: Steunmaatregelen bij innovatie

De regering zet in op kenniseconomie. Het Zomerakkoord blijft de innovatieaftrek volop steunen en dat is maar één van de vele maatregelen die er bestaan om de kennisontwikkeling in onze bedrijven te stimuleren. Anthony Meul van VGD zet alle innovatie-ondersteunende maatregelen voor ons op een rijtje.

BEKIJK DE VIDEO

 
 
 

 

AFLEVERING 8: Onroerende verhuur en de alternatieven

Verhuren is bij ons nog altijd vrij van btw en daarmee is België een buitenbeentje in Europa. Maar er zijn manieren om als ondernemer de btw van een gebouw dat je hebt opgetrokken, toch te recupereren. En er is ook een nieuwe wet in die maak die dat zal vergemakkelijken. Katrien Huysse, btw-specialist bij VGD volgt de nieuwe evoluties op de voet.

BEKIJK DE VIDEO