Menu
Site Selector

Z Fiscaal - onze experts aan het woord

Onze specialisten werkten samen met Kanaal Z om onze kennis te delen met ondernemers. Vanaf 5 maart wordt elke maandag een nieuwe interview uitgezonden over verschillende hot topics in de fiscaliteit. U kan de verschillende afleveringen hier herbekijken. 

Bekijk hier alvast de teaser van onze reeks Z-Fiscaal!

Voor meer vragen, contacteer onze adviseurs in jouw buurt.

 

AFLEVERING 1: Stimuli en financiering van startende vennootschappen

Tijdens deze aflevering bespreekt Katrien De Schepper, Tax Specialist bij VGD, de verschillende manieren hoe een startende vennootschap kan genieten van middelen om haar kapitaal te verhogen en ook alle vereisten die nodig zijn voor een correcte financiering. Hierbij wordt ook de meerwaarde van een correct financieel plan duidelijk en komt ook de win-win lening aan bod aangezien deze een uitgelezen kans is voor startende ondernemers om een extra duwtje in de rug te krijgen.

Bekijk de video

 

 

 

AFLEVERING 2: Overdracht van familiale ondernemingen naar de volgende generatie

In deze aflevering van Z Fiscaal bespreekt Hilde Marcou, Legal Specialist bij VGD, het nieuwe erfrecht en de gevolgen die het heeft voor de overdracht van familiale ondernemingen naar de volgende generatie. We gaan dieper in op wat er veranderd is met het nieuwe erfrecht, of het nieuwe erfrecht eerlijker is dan het vroegere en hoe ondernemers het best hun onderneming overdragen naar de volgende generatie.

BEKIJK DE VIDEO

 

 

 

AFLEVERING 3: Hoe onroerend goed uit de vennootschap halen

In vennootschappen zitten heel wat onroerende goederen, zoals een privéwoning. Ondernemers wordt hiervoor een kost in natura aangerekend, het voordeel van alle aard, die vaak zwaar doorweegt op de vennootschap. Hierdoor kiezen veel ondernemers er nu voor om die onroerende goederen uit de vennootschap te halen. David Lornoy, Tax Specialist bij VGD geeft hierover meer uitleg.

BEKIJK DE VIDEO